Vilka fördelar finns det med ett myQNAPcloud-SSL-certifikat?

Innan du installerar ett myQNAPcloud-SSL-certifikat kommer din webbläsare att varna dig när du ansluter till webbanvändargränssnittet för en QNAP-NAS via HTTPS (t.ex. https:// nossl.myqnapcloud.com). Skälet är att webbläsaren inte kan avgöra om den ansluter till korrekt webbserver för internetadressen eller om en hackare imiterar webbservern och snappar upp din information.

Om du installerar ett myQNAPcloud-SSL-certifikat på din NAS och ansluter till NAS-enheten via myQNAPcloud-internetadressen kommer din webbläsare att tolka certifikatet som autentiskt eftersom det har signerats av en betrodd certifikatutfärdare. Genom att använda ett myQNAPcloud-SSL-certifikat kan säkerheten för din NAS förbättras. Dessutom förbättras också trovärdigheten för din webbserver på NAS-enheten.