QNAP Cloud Security, vastuuvapauslauseke ja tietosuojailmoitus
QNAP pitää tietoturvaa ja tietosuojaa ensiarvoisen tärkeinä. Joka kerta kun käytät jotain QNAP Cloud -palveluistamme, keskitymme erityisesti tietojesi suojaamiseen ja keskeytymättömän palvelun saatavuuden varmistamiseen. Nämä ovat keskeiset periaatteet, jotka ovat myös osa tuotteitamme, tekniikoitamme, prosessejamme, palveluasiantuntijoiden koulutusta ja muodostavat koko yrityksemme sydämen.
Suojaus
QNAP Cloud -palvelujemme kautta tarjoamme suojattuja, kestäviä palveluja asiakkaillemme eri puolilla maailmaa. Teemme tämän useilla eri tavoilla.
Tietosuoja
Ymmärrämme, että käyttäessäsi pilvipalvelujamme uskot meidän haltuumme arvokkaimman omaisuutesi: tietosi. Olemme sitoutuneet pitämään henkilökohtaiset tietosi turvassa.
Evästeet
Uskomme selkeään ja avoimeen viestintään siitä, miten keräämme ja käytämme sinuun liittyviä tietoja. Läpinäkyvyyden nimissä haluamme antaa yksityiskohtaisen kuvauksen siitä, miten ja milloin käytämme evästeitä QNAP Cloudissa.
Palvelut
QNAP Cloud koostuu useista palveluista, jotka voivat kerätä erityyppisiä tietoja eri tarkoituksissa ja eri tavoin QNAP-tietosuojakäytännön mukaisesti. Voit toimia vuorovaikutuksessa QNAP Cloud -palvelujen kanssa sen verkkosivustojen, mobiilisovellusten, ohjelmistotyökalujen ja QNAP-laitteiden kautta. Voit aina tutustua kunkin palvelun teknisiin tietoihin ja päättää sen jälkeen, mitä tietoja haluat jakaa kanssamme.
Tekniset tiedot
Suojaus
Tietosuoja
Palvelut
Evästeet
Tekniset tiedot
Suojattu tiedonsiirto
Kaikki sinun ja QNAP Cloudin välillä siirretyt luottamukselliset tiedot todennetaan ja salataan. QNAP Cloud API käyttää HTTPS (HTTP over TLS) -protokollaa, joka on verkkotapahtumien ja -pankkitoimintojen yleinen standardi. Se mahdollistaa todennuksen ja suojautumisen salakuuntelulta, sabotaasilta ja viestien väärentämiseltä.
Suojattujen tietojen säilytys
QNAP Cloud -tiedontallennus on suojattu useilla tietoturvatasoilla maailmanluokan konesaleissa. Tietoihin pääsyä on rajoitettu, ja se kirjataan lokiin poikkeamien tunnistamista ja tarkastusta varten. Tiedot salataan, ennen kuin ne tallennetaan tallennusvälineille, ja salausavaimia säilytetään ja hallinnoidaan erillisellä tallennusvälineellä.
Todennus
Tilisi ja laitteesi tietoihin pääsee käsiksi vasta QNAP-tilin (QID) todentamisen jälkeen. QID-tunnuksesi on lisäksi suojattu kahden tekijän todennuksella, joka tarjoaa ylimääräisen tietoturvatason ja varmistaa, että olet ainoa tilillesi pääsevä henkilö, vaikka joku arvaisikin salasanasi oikein. QID-kirjautumistunnuksesi salasanaa ei myöskään koskaan tallenneta millekään laitteelle. Voit lisäksi aina kumota mille tahansa laitteelle myönnetyt käyttöoikeudet.
Tilin tapahtumien kirjaaminen lokiin
QNAP Cloud -palvelin ylläpitää yksityiskohtaista tililokia, mikä mahdollistaa tarkastustoiminnot QID-tunnuksellesi. Voit tarkkailla tilisi aktiviteettilokeja ja tarkistaa niiden avulla poikkeavat tililläsi tehdyt toiminnot. Voit vastaanottaa tarkastusviestejä sähköpostitse, kun tililläsi tapahtuu tärkeitä muutoksia, kuten sisäänkirjautumisyrityksiä QID-tunnuksellasi uutta laitetta käyttäen.
Hajautettu tietoturvan hallinta
Tarjoamme asiakkaillemme useita erilaisia palveluita laitteiden etäkäyttöä varten. Tarjoamme myös menetelmiä ja mekanismeja, joiden avulla käyttäjä voi hallita sellaisia palveluita, joiden käytettävyys tai käytön estäminen määräytyy verkkoympäristön ja tietoturvamääräysten mukaan. Hajautettu hallinta mahdollistaa pienimmän oikeuden periaatteen käyttämisen.
Maailmanluokan toimintavarmuus
QNAP Cloud-palveluissa käytetään maailmanluokan datakeskuksia, mikä varmistaa erinomaiset verkkoyhteydet ja luotettavat laitteet. Palvelut toteutetaan redundanteilla ja skaalautuvilla palvelinkokoonpanoilla. Tärkeät tiedot kahdennetaan reaaliaikaisesti ja varmuuskopioidaan säännöllisin väliajoin. Käytämme myös palvelun jatkuvia valvontajärjestelmiä ja lokien analysointijärjestelmä, joten pystymme havaitsemaan ja korjaamaan palvelussa ilmenevät ongelmat erittäin nopeasti.
Periaatteet

Tietosuojaperiaatteemme määräävät, miten suunnittelemme ja toteutamme tietosuojaasi suojaavat ratkaisumme ja toimenpiteemme.

• Keräämme vain sellaisia tietoja, joita tarvitsemme palvelemiseesi tai palvelukokemuksesi parantamiseen.
  • Annamme sinun hallita itse omaa tietosuojaasi antamalla käyttöösi yksinkertaisia tietosuoja-asetuksia ja helppokäyttöisiä työkaluja.
  • Kun et anna suostumustasi, irtisanot palvelutilauksesi tai poistat tietosi, poistamme tietosi järjestelmämme. Jos tietojasi tarvitaan lakiperusteisista syistä, säilytämme tietojasi järjestelmässämme enintään kuuden (6) kuukauden ajan.
  • Me QNAP:llä uskomme, että tietosuoja on perustavanlaatuinen ihmisoikeus. Me pyrimme puolustamaan tätä oikeutta parhaan kykymme mukaan, paikallisten tietosuojalakiesi rajoissa.
  • Olemme avoimia tietojenkeruumme ja -käsittelymme suhteen, jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä tietosuojaasi liittyen.
Oikeutesi

Sinulla on tiettyjä oikeuksia meidän hallussamme pitämiemme tietojesi suhteen, mukaan lukien seuraavat:

• oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi, jos meidän ei ole enää tarpeen säilyttää niitä.
  • oikeus pyytää meitä korjaamaan kaikki henkilötiedot, joiden huomaat olevan joltain osin paikkansapitämättömiä tai vanhentuneita.
  • oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi, jos meidän ei ole enää tarpeen säilyttää niitä.
  • oikeus perua suostumus tietojesi käsittelyyn.
  • oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyämme tai kieltää meiltä henkilötietojesi käyttö.
  • oikeus tehdä valitus tietojesi käsittelystämme asuinpaikkasi tai tietojesi käsittelypaikan toimivaltaiselle viranomaiselle.

Oikeuksiasi voidaan rajoittaa tilanteissa, joissa meillä on pakottavat lainmukaiset perusteet tietojesi käsittelyyn siten, että ne ohittavat intressisi ja oikeutesi, tai jos meidän täytyy jatkaa tietojen käsittelyä oikeusjuttujen perusteiden selvittämistä, vireillepanoa tai niiltä puolustautumista varten.

Huomaa myös, että jos hyödynnät oikeuttasi poistattaa tiedot, rajoittaa käsittelyämme tai estää käsittelymme tai perua suostumuksesi, emme välttämättä pysty jatkamaan palvelujemme tarjoamista sinulle, jos käsittelyssä tarvittavat tiedot puuttuvat.

Valintasi

Me suunnittelemme tuotteemme ja palvelumme siten, että voit hallita tietojasi joustavasti. Voit valita, mitä tietoja jaat, lopettaa tietojen jakamisen tai poistaa tietosi milloin tahansa. Siirrämme tietosi QNAP Cloud -palveluun vain silloin, kun kyseinen ominaisuus on käytössä. Vain kyseisen ominaisuuden edellyttämät tiedot siirretään. Jos tiedot tallennetaan QNAP Cloudiin, pystyt tarkistamaan tietosi ja muokkaamaan niitä QNAP-laitteellasi, -sovelluksellasi tai -verkkosivustossa. Jos päätät poistaa ominaisuuden käytöstä, kaikki QNAP Cloud -palvelussa olevat ominaisuuteen liittyvät tiedot poistetaan.

Jos et hyväksy sitä, miten tietty ominaisuus käsittelee tietojasi, voit olla käyttämättä kyseistä ominaisuutta. QNAP Cloud on suunniteltu siten, että se sallii sinun käyttää useimpia toimintojaan tarvitsematta kaikkia tietojasi. Voit esimerkiksi käyttää QID-tunnustasi kaikkiin palveluihin siirtymiseen antamatta henkilökohtaista profiilikuvaasi.

Jos et ole tyytyväinen QNAP Cloud -palveluun tai jos sinulla on jotain kysyttävää, ota meihin yhteyttä.

Muut kuin henkilötiedot
Keräämme myös tietoja muodossa, jossa niitä ei voi itsessään yhdistää kehenkään tiettyyn henkilöön. Voimme kerätä tietoa toimistasi verkkosivustossamme, pilvipalveluissa, ohjelmistossa tai laitteistossa. Nämä tiedot anonymisoidaan ennen niiden tallentamista palvelimillemme. Sen jälkeen koostamme nämä tiedot, jotta ymmärrämme helpommin, mitkä verkkosivustomme, tuotteidemme ja palvelujemme osat kiinnostavat sinua eniten, ja käytämme tätä tietoa hyödyllisempien tietojen tarjoamiseen sinulle.
Mikä on eväste?
Eväste on pieni tiedosto, joka asetetaan laitteellesi ja jonka avulla QNAP Cloudin ominaisuudet ja toiminnot voivat toimia. Evästeillä on tärkeä rooli verkkokokemuksesi parantamisessa. Ilman niitä verkkosisällön selaaminen olisi turhauttavaa.
Evästeiden käyttö

Käytämme evästeitä verkkosivustoissamme ja mobiilisovelluksissa. Kaikki selaimet, joita käytetään näiden sivustojen käyttämiseen, saavat meiltä evästeen. Käytämme evästeitä seuraavissa tarkoituksissa:

• Tietoturva: Käytämme tietoturvaevästeitä käyttäjien todentamiseen, kirjautumistunnusten vilpillisen käytön estämiseen sekä käyttäjien suojaamiseen luvattomilta osapuolilta. Käytämme evästeitä myös luotettujen tietokoneidesi seuraamiseen. Näin voit ohittaa kätevästi kaksivaiheisen varmennuksen.
  • Asetukset: näiden evästeiden avulla verkkosivustomme muistavat asetuksesi, kuten alueesi ja kielesi, jotta voimme mukauttaa paremmin käyttökokemuksesi.
  • Suorituskyky: Käytämme tämäntyyppisiä evästeitä sen ymmärtämiseen, miten vierailijat käyttävät sivustojamme. Nämä tiedot ovat koostetussa ja anonyymissä muodossa. Sellaiset tiedot kuin sivukäynnit, latausaika ja latausvirheet auttavat meitä parantamaan verkkosivustojemme rakennetta ja toimintaa.
Do Not Track (DNT)
DNT on valvontaviranomaisten, kuten Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomission (FTC), suosima konsepti. DNT-konsepti kannustaa internetalaa kehittämään ja ottamaan käyttöön mekanismeja, joiden avulla internetin käyttäjät voivat hallita verkkotoimintansa seurantaa eri verkkosivustoissa selaimen asetuksien kautta. QNAP Cloud ei seuraa asiakkaiden toimintaa ajan mittaan ja kolmannen osapuolen sivustoissa kohdennetun mainonnan tarjoamiseksi. Tästä syystä se ei vastaa DNT-signaaleihin.
Evästeiden hallinta

Useimmat selaimet hyväksyvät evästeet oletusarvoisesti automaattisesti. Voit muokata selainasetuksiasi siten, että selaimesi joko hylkää evästeemme tai pyytää sinua hyväksymään evästeen. Useimmat selaimet sallivat myös evästeiden tarkistamisen ja poistamisen. Jos selain ei kuitenkaan hyväksy evästeitä tai jos hylkäät evästeen, se voi myös estää sinua tallentamasta mukautettuja asetuksia, kuten kirjautumistietoja, eikä osa verkkosivustoistamme välttämättä toimi kunnolla.

Tilikeskus (QID)

QID-tunnuksesi on tilitunnuksesi, jota käytät kaikessa QNAP Cloudiin liittyvässä. Voit käyttää sitä, kun rekisteröit QNAP NAS:n myQNAPcloud-palvelun kautta, jotta voit ottaa käyttöön etäkäyttöpalvelun ja tapahtumailmoitukset, kun ostat lisenssiä QNAP License Store -kaupassa ja kun käytät QNAP-mobiilisovelluksia yhteyden muodostamiseen NAS-laitteeseesi.

Kun luot QID-tunnuksen QNAP-tilikeskuksessa tai linkität QID-tunnuksesi muihin pilvitileihisi, kuten Facebookiin tai Googleen, voimme kerätä sinulta tietoina nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, IP-osoitteesi ja profiilikuvasi. Ylläpidämme myös tiliasetuksiasi, joihin kuuluvat mm. kieli ja aikavyöhyke, ja kirjaamme tilillä suorittamasi toimet lokiin tietoturvasyistä.

Käytämme QID-tunnustasi henkilöllisyytesi tarkistamiseen, käyttöoikeuksien antamiseen ja viestintään kanssasi. Sinä ja muut QID-tunnusta käyttävät käyttäjät voitte tunnistaa toisenne QNAP Cloudissa QID-tunnustenne avulla. Esimerkiksi ystäväsi voivat luoda jakamislinkkejä omaan QNAP-NAS-laitteeseensa ja lähettää sinulle sähköpostikutsuja QID-profiiliisi linkitettyyn sähköpostiosoitteeseesi. Koska nimesi ja profiilikuvasi ovat muiden käyttäjien nähtävissä QNAP Cloudissa, voit hallita yhteystietoluetteloasi QID-tunnusten perusteella.

Kun kirjaudut johonkin QNAP-tuotteeseen, verkkoliittymään tai mobiili- tai PC-sovellukseen QID-tunnustasi käyttäen, voimme kerätä sinulta tiedon kirjautumiseen käyttämäsi ohjelmiston tai laitteen perusasetukset ja IP-osoitteen.

Voit kirjautua QNAP-tilikeskukseen (https://account.qnap.com/) ja tarkistaa QID-profiilitietosi.

myQNAPcloud

myQNAPcloud-palvelussa on etäyhteyspalvelu moniin QNAP-tuotteisiin. Kun rekisteröit laitteesi myQNAPcloud-palveluun, perusasetukset ja etäyhteystiedot – kuten IP-osoite, porttien numerot ja URL-osoitteet – siirretään ja tallennetaan jatkuvasti QNAP Cloudiin. Näin sinä ja ystäväsi voitte muodostaa yhteyden QNAP-laitteeseesi QNAP-ohjelmistoilla ja -verkkosivustoissa käyttäen vain laitteesi nimeä tai URL-osoitetta. Tietoturvasi varmistamiseksi myQNAPcloud salliin sinun myös hallita sitä, kuka voi noutaa nämä tiedot laitteeltasi. myQNAPcloud tarjoaa vain yhteyspalvelun ja pääsyn tiedostoihin tai palveluihin. Sinun on edelleen syötettävä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi laitteeseesi.

• DDNS
  • myQNAPcloud Link
  • Asiakirjojen verkkokatseluohjelma
  • Tukipalvelut
Jos käytät myQNAPcloud-DDNS-nimeäsi (laitteen_nimi.myqnapcloud.com) yhteyden muodostamiseen QNAP-tuotteeseesi, yhteys muodostetaan suoraan asiakaslaitteesi ja QNAP-tuotteesi välille. myQNAPcloud suorittaa vain DNS-nimikyselyn ja tarjoaa vastaavan QNAP-tuotteesi WAN-IP-osoitteen. Internetpalveluntarjoajasi DNS-palvelin välittää DNS-kyselyn, jotta QNAP Cloud -palvelimet eivät tallenna laitteesi IP-osoitetta. Palvelimet käyttävät myös peittoa IP-lähdeosoitteiden anonymisointiin. Voit poistaa DDNS:n käytöstä QNAP-tuotteesi käyttöliittymän kautta milloin tahansa.
myQNAPcloud Link-palvelun avulla myQNAPcloud tarjoaa verkkoyhteyden siirto-läpikulku (NAT-T) -pohjaisen etäyhteyspalvelun. Joissain verkko-olosuhteissa verkko ei välttämättä salli suoraa yhteyttä QNAP-NAS-laitteeseesi, jolloin tiedot voivat kulkea palvelimiemme kautta. Palvelimet kirjaavat yhteyden tiedot lokiin vain tietoturvasyistä. Liikennetiedot kulkevat palvelimien kautta jättämättä mitään jälkeä niiden sisällöstä. Voit poistaa myQNAPcloud Link-palvelun käytöstä QNAP-tuotteesi käyttöliittymän kautta milloin tahansa.
File Station ja myQNAPcloud mahdollistavat Microsoft Office -tiedostojen, kuten Word- tai Excel-tiedostojen, katselun selaimilla. Sitä tukee Microsoft Office 365:n tai Google Doc -verkkosivuston asiakirjojen verkkokatseluohjelma käyttöliittymästä valitsemasi palvelun mukaan. Jotta voit katsella valitsemasi tiedoston sisältöä selaimella, tiedosto siirretään Microsoftille tai Googlelle myQNAPcloud myQNAPcloud Link -palvelun kautta. Jos tiedostosi sisältävät luottamuksellisia tietoja, älä käytä asiakirjojen verkkokatseluohjelmaa.
myQNAPcloud-palvelimet tarjoavat tukipalveluja QNAP-tuotteille. Tukipalvelut auttavat tunnistamaan WAN-IP-osoitteen ja IP-osoitteesta johdetun sijainnin. Lisäksi ne auttavat laskemaan QTS-sovelluksen latauksien määrän. Koska nämä tukipalvelut ovat hyvin yksinkertaisia ja oleellisen tärkeitä käyttökokemuksesi kannalta, pidämme niitä anonyymeinä palveluina, etkä tarvitse niiden käyttämiseen QID-tunnusta. Tämäntyyppisissä palveluissa palvelimemme eivät tallenna mitään tietoja, joiden perusteella QNAP-tuotteesi voidaan tunnistaa tai paikantaa.
Tapahtumailmoitukset

Kun rekisteröit NAS-laitteesi myQNAPcloud-palveluun, voit ottaa käyttöön push-ilmoitukset NAS-laitteen tapahtumille. Kun otat mobiilisovellusten tai selainten kautta annettavat ilmoitukset käyttöön, laitteesi tai selaimesi määritystiedot tallennetaan QNAP Cloud -palvelimille. Tämän tehdään, jotta uusien tapahtumien ilmetessä tapahtumatiedot voidaan reitittää oikein mobiilisovellukseesi tai selaimeesi.

Tapahtumatiedot siirretään palvelimillemme ja välitetään sen jälkeen vastaaville push-ilmoitusten palveluntarjoajille sen mukaan, mikä on ilmoitusten vastaanottavan laitteen käyttöjärjestelmä. Apple ja Safari käyttävät Apple Push Notification -palvelua (APN). Android, Chrome ja Firefox käyttävät Google Firebase Cloud Messaging -palvelua (FCM). QNAP Cloud -palvelimet keräävät vain yhteyden tiedot eivätkä tallenna tapahtumatietojasi.

Voit siirtyä QNAP NAS -käyttöliittymääsi milloin tahansa ja katsella ja poistaa laitteet, jotka vastaanottavat tapahtumatietoja QNAP Cloudista. Jos perut NAS-laitteesi rekisteröinnin myQNAPcloud-palvelusta, myös mobiilisovellusten tiedot poistetaan.

QTS:n asennus pilvestä

Jos QTS-palvelun sisältävää NAS-laitettasi ei ole käynnistetty tai kytketty virtaa ilman käytettävissä olevia asemia, NAS-laitteesi ilmoittaa ongelmasta QNAP Cloudille, jotta voit tunnistaa NAS-laitteen Cloud Key- tai Cloud Install -verkkosivustossa (https://install.qnap.com). Jos NAS-laitettasi ei ole vielä käynnistetty, voimme kerätä sen yhteystietoja, kun se muodostaa internetyhteyden.

Jos muodostat yhteyden Cloud Install -verkkosivustoon tai NAS-laitteeseesi, selaimesi voidaan ohjata suoraan NAS-käyttöliittymään. Alkusetusten määritys suoritetaan suoralla yhteydellä selaimesi ja NAS-laitteesi välillä ilman QNAP Cloudin vaikutusta. Jos kuitenkin sijaitset eri verkossa, QNAP Cloud -palvelimien pitää reitittää liikenne selaimesi ja NAS-laitteesi välillä. Palvelimet kirjaavat lokiin yhteyden tiedot vain tietoturvasyistä, kun taas liikennetiedot kulkevat palvelimien kautta jättämättä mitään jälkeä niiden sisällöstä. Voit pysäyttää alkuasetusten määrityksen ja siirtyä NAS-laitteesi verkkoon.

Suosittelemme sinau säilyttämään Cloud Key -tunnisteesi luottamuksellisena ja jättämään NAS-laitettasi käynnistämättä pitkäksi aikaa. Käynnistämättömän NAS-laitteen yhteys QNAP Cloud -palvelimiin kestää vain 24 tuntia. Sen jälkeen tiedot poistetaan.

IFTTT-integrointi
Voit asentaa IFTTT-agentin ja myöntää IFTTT-palvelulle pääsyn NAS-laitteeseesi, jotta se voi vastaanottaa tapahtumaviestejä NAS-laitteeltasi. Tapahtumat voivat vaihdella tilanteissa, joissa NAS tunnistaa uusia tiedostoja kansiossa, suorittaa toimintoja tai lataa tiedosto muista pilvipalveluista kansioon. QNAP Cloud suorittaa vuorovaikutuksessa IFTTT-palvelun kanssa todentamisne ja protokollan siirron. IFTTT:n ja NAS-laitteesi välinen liikenne kulkee myQNAPcloud myQNAPcloud Link -palvelimien kautta. Palvelimet kirjaavat lokiin yhteyden tiedot vain tietoturvasyistä, kun taas liikennetiedot kulkevat palvelimien kautta jättämättä mitään jälkeä niiden sisällöstä. Voit poistaa yhteyden käytöstä IFTTT-verkkosivustossa.
Auth Connector

Voit yhdistää QNAP-NAS-laitteesi kolmannen osapuolen pilvipalveluihin tietojesi käyttämistä, siirtämistä tai synkronointia varten. Ilmoituskeskus voi esimerkiksi lähettää tapahtmaviestejä Gmail-tilillesi tai Hybrid Backup Sync voi synkronoida jatkuvasti tietojasi NAS-laitteesi ja Dropbox-tilisi välillä.

Jos kolmannen osapuolen pilvipalvelu tarvitsee QNAP-NAS-laitteesi käyttöoikeudet OAuth-protokollan kautta, QNAP Cloud tarjoaa yhteyspalvelun (https://connector.myqnapcloud.com), joka helpottaa Oath-toimintoja NAS-laitteesi ja kolmannen osapuolen pilvipalvelun välillä. Kun toiminnot ovat valmiita, NAS-laitteesi voi muodostaa suoraan yhteyden kolmannen osapuolen pilvipalveluun QNAP Cloudin mitenkään puuttumatta yhteyteen. Palvelimet keräävät vain yhteyden tiedot eivätkä tallenna OAuth-toiminotjen tietoja.

Verkkomaksut

Kun ostat lisenssejä License Store -kaupasta tai myQNAPcloud-SSL-varmenteita, voimme kerätä tiedon laitteestasi ja laskutustiedot, joita voivat olla nimesi, laskutusosoitteesi, ALV ja maksutapasi. Käytämme näitä tietoja tapahtumien suorittamiseen, kuittien luomiseen ja verojen ilmoittamiseen sekä tarkastuksia varten, petosten estämiseksi ja lakivelvoitteiden noudattamiseen.

Käytämme sertifioituja kolmannen osapuolen maksupalveluja maksujesi käsittelyyn suojatulla tavalla. Palvelimemme eivät käsittele yksityiskohtaisia maksutietojasi, kuten luottokorttinumeroasi. Maksut käsittelee ECPay, jos maksat Taiwanin uusissa dollareissa, tai PayPal, jos maksat muissa valuutoissa tai PayPal-tililläsi.

Kun poistat QID-tunnuksesi, kaikki ostamasi tuotteet ja maksutietosi poistetaan. Poistamme kuitenkin tapahtumahistoriasi lainmukaisiin velvoitteisiin perustuvan vähimmäissäilytysajan kuluttua.

Lisenssipalvelu

Kun asennat lisenssin QNAP-tuotteelle, voimem kerätä kyseisen QNAP-tuotteen laitteistotunnisteen, mukaan lukien sarjanumero, laiteohjelmiston versio, IP-osoite ja MAC-osoite. QNAP-tuotteesi muodostaa tarvittaessa aika ajoin yhteyden QNAP Cloud -palveliin asennettujen lisenssien tarkistamista varten. Jos et ole asentanut mitään lisenssejä QNAP-tuotteelle, se ei muodosta yhteyttä QNAP Cloud -palvelimiin.

Jotkin tuotteet, kuten McAfee antivirus tai myQNAPcloud-palvelun SSL-varmenteet, ovat kolmannen osapuolen palveluntarjoajien tarjoamia. Nämä palveluntarjoajat vaativat meitä ilmoittamaan laitteiden tunnistetiedot heidän laskutustaan ja tarkastuksiaan varten. Jaettuja tietoja käytetään ainoastaan koostetilastoissa, kuten aktivoitujen lisenssien määrän laskemisessa. Mitään QID-tunnustasi tai muita laitetietoja ei jaeta.

Voit tarkistaa lisenssitiedot QNAP-tuotteesi käyttöliittymästä tai License Store -verkkosivustosta (https://license.qnap.com). Kun QID-tunnuksesi poistetaan, kaikki ostamasi lisenssit mitätöityvät. Poistamme tapahtumahistoriasi lainmukaisiin velvoitteisiin perustuvan vähimmäissäilytysajan kuluttua.

KoiBot

KoiBot on QNAPin ja IEI:n tuote. IEI valmistaa laitteiston, kun taas QNAP tarjoaa ohjelmiston ja pilvipalvelun. KoiBot-pilvipalveluilla on tietyt samat infrastruktuurit muiden tuotteiden kanssa, kuten QID, laitteiden rekisteröinti ja push-ilmoitukset. Sinulla on oltava QID-tili, jotta voit käyttää KoiBot-palvelua. KoiBot on tällä hetkellä käytettävissä vain tietyillä alueilla.

• Puhekomennot
  • Videopuhelut
  • Pilvialbumi
KoiBot mahdollistaa puheentunnistusta edellyttävät puhekomennot QNAP Cloudissa; niiden avulla voidaan ymmärtää kyselysi ja tietyissä tapauksessa suorittaa komentoja. KoiBot lähettää tallennettuja ääniä QNAP Cloudiin vain, kun olet nimenomaisesti ohjeistanut sen näin tekemään, joko käyttämällä sen kosketuspaneelia ja pääpainiketta tai käyttämällä herätyssanoja. KoiBot käsittelee herätyssanasi lähettämällä puhekomentojasi QNAP Cloudiin. KoiBot antaa myös puhekomennoillesi yksiselitteisiä ääni- ja visuaalisia vihjeitä, kun se siirtyy kuuntelutilaan.
Kun käytät KoiBotia ja KoiTalkia videopuheluihin, QNAP Cloud -palvelimet auttavat muodostamaan puhelun ja yhdistävät soittavat vertaiset toisiinsa. Useimmissa tapauksissa puhelutietojesi liikenne siirretään suoraan vertaisten välillä. Joissain verkko-olosuhteissa verkko ei välttämättä salli suoria yhteyksiä vertaisten välillä, jolloin tiedot voivat kulkea palvelimiemme kautta. Koska puhelutietosi salataan ennen niiden lähettämistä asiakassovelluksista, palvelimemme eivät pysty purkamaan tietojen salausta. Palvelimet kirjaavat yhteystiedot lokiin vain tietoturvasyistä.
KoiBotin ja KoiTalkin tallentamat ja kuvaamat kuvat ja videot lähetään QNAP Cloud -albumiisi. Kaikilla käyttäjäryhmäsi jäsenillä on pääsy tähän albumiin. Tiedostoja säilytetään niin pitkään kuin haluat. Voit poistaa tiedostot milloin tahansa. Voit jakaa albumissasi olevia tietoja muiden kanssa, mutta jakamislinkki vanhenee lyhyen ajan kuluttua.
Viestintä

Saat tärkeitä ilmoituksia sen mukaan, mitkä ovat QID-profiilisi asetukset. Näitä ilmoituksia voivat olla viestit järjestelmän ylläpidosta, tietoturvatiedonannot, QNAP Cloudin ehtojen ja käytäntöjen päivitykset, tiedot ostoksistasi, laitteen rekisteröinnistä ja salasanan palauttamisesta. Koska nämä ilmoitukset ovat kriittisen tärkeitä eivätkä liity markkinointiin, et voi olla vastaanottamatta niitä.

Voimme lähtökohtaisesti viestiä kanssasi sähköpostitse. Joissain tapauksissa, kun olet ilmoittanut meille vain puhelinnumerosi tai kun otat käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen, lähetämme sinulle viestejä tekstiviesteillä. Olet vastuussa oikean sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron antamisesta QID-profiilissasi, sillä tarvitset niitä ilmoitusten vastaanottamiseen.

Käytämme Amazon Web Services (AWS) -yhtiön palveluja sähköpostiemme lähettämiseen. Järjestelmän laajuisten ilmoitusten tapauksessa voimme upottaa sähköpostiin seurantatunnuksen, jonka avulla voimme varmistaa sähköpostien turvallisen saapumisen. Tekstiviestin lähettämiseen käytämme Twiliota. Tekstiviestit ovat pelkkää tekstiä.

Jos viestit tukihenkilöstömme kanssa Helpdesk-tukipalvelun kautta (https://helpdesk.qnap.com), voit tutustua Helpdeks-tietosuojakäytäntöön Helpdesk-verkkosivustossa.

Tietojen anonymisointi

Tietojen anonymisointi tarkoittaa tietojen käsittelyä tavalla, joka poistaa tai muokkaa tietoja ja vaikeuttaa henkilön tunnistamista tai tietojen yhdistämisen tiettyyn henkilöön tai estää tämän. Olemme ottaneet tämän tekniikan käyttöön siitä syystä, että sen avulla voimme säilyttää tärkeät tiedot pitäen yksityisyytesi suojattuna. Se myös minimoi tietovuotojen riskin.

Käytämme erilaisia tietojen anonymisointitekniikoita tietojen arkaluonteisuuden ja käyttötavan mukaan vaihdellen. Voimme esimerkiksi poistaa sähköpostiosoitteet pääsylokeistamme ja säilyttää muut lokien osat. Tällä tavoin lokimme voivat edelleen ilmaista NAS-pääsyn paljastamatta NAS-laitetta käyttäneen tahon henkilöllisyyttä. Voimme myös muuttaa pääsylokeissamme olevia IP-osoitetta piilottamalla viimeisen tavun. Tällä tavoin pystymme edelleen johtamaan NAS-laitetta käyttävän käyttäjän alkuperäisen likimääräisen sijainnin, muttemme käyttäjän henkilöllisyyttä tai laitetta.

Tietojen analysointi

Tietojen analysointi tarkoittaa tietojoukkojen tutkimista, jotta voidaan tehdä johtopäätöksiä useiden tahojen ominaisuuksista yksittäisten tahojen sijaan. Analysoinnin avulla voimme tehdä paremmin tietoon perustuvia päätöksiä, kuten budjetointia ja toimintojen priorisointia. Tietojen analysoinnin avulla saadut tiedot ovat koostettuja tietoja, eivätkä ne sisällä henkilötietoja.

Voimme suorittaa tietojen analysointia suoraan tai epäsuoraan luotujen tietojen perusteella, kun olet vuorovaikutuksessa QNAP Cloudin kanssa. Voimme esimerkiksi päätellä käyttäjäyhteisömme ensisijaisten kielien osuudet kunkin QID-käyttäjän käyttökieliasetusten perusteella. Voimme myös laskea yhteyksien määrän palvelimillamme olevien pääsylokien perusteella.

Joissain tapauksissa voimme kerätä käyttötietojasi QNAP-tuotteistamme, jotta pystymme ymmärtämään paremmin, miten voimme parantaa tuotteitamme. Kerätyt tiedot voidaan siirtää QNAP Cloud -palvelimille säännöllisesti. Nämä tiedot eivät sisällä mitään tietoja, joiden perusteella sinut tai laitteesi voidaan tunnistaa. Tietoja voivat olla käyttöjärjestelmäsi versio, ohjelmiston asetukset tai tietyn toiminnon käyttökertojesi määrä. Tietoihin eivät sisälly laitteistosi sarjanumero, nimesi tai laitteellesi tallennettu sisältö. QNAP-ohjelmisto aloittaa tietojen keräämisen vasta, kun se on saanut sinulta nimenomaisen suostumuksen niiden keräämiseen. Voit lopettaa tietojen keruun milloin tahansa tuotteen käyttöliittymän kautta. Koska kerätyt tiedot anonymisoidaan, niitä ei pidetä henkilötietoina eikä niitä voi noutaa järjestelmästä tai poistaa.

QNAP Cloud voi käyttää kolmannen osapuolen palveluja tietojemme keräämisen ja analysoinnin edistämiseen. Käytämme tällä hetkellä Google Analyticsiä verkkosivustojemme käyttötietojen keräämiseen. Osa mobiilisovelluksistamme käyttää Fabric-yhtiötä (Googlen tytäryhtiö) yleistä analysointia ja kaatumisraporttien analysointia varten. Noudatamme palveluntarjoajien ohjeita kerättyjen tietojen anonymisoinnista. Käytämme Google Cloud -palvelua anonymisoitujen analyysitietojen säilyttämiseen ja käsittelemiseen. Vaikka tiedot on anonymisoitu, meillä on silti määritettyjä käytäntöjä, joita sovelletaan niiden suojaamiseen, säilyttämiseen ja niihin pääsyyn.

Tietojen sijainti

Asiakkaillemme on tärkeää tietää pilvipalveluumme siirtämiensä tietojen maantieteellinen sijainti. Tämä koskee erityisesti sellaisia yrityksiä, jotka toimivat erittäin säännellyillä toimialoilla tai maissa, joissa sovelletaan tietosuojalakeja.

QNAP on maailmanlaajuinen yritys, ja voimme siirtää henkilötietoja tietojen alkuperäisen keruupaikan ulkopuolisiin maihin. Kun siirrämme henkilötietojasi muihin maihin, suojaamme tietosi kuitenkin tietosuojakäytännössämme kuvatulla tavalla.

QNAP Cloud -palvelut toimitetaan eri alueilla oleville asiakkaillemme. Meillä on eri puolilla maailmaa palvelimia, jotka takaavat toimivuuden ja luotettavuuden. Ydintietopalvelimet sijaitsevat Amazon Web Services (AWS)- ja Google Cloud Platform -konesaleissa Yhdysvalloissa. Meillä on myös Linode-, Digital Ocean- ja Google Cloud -palveluissa alueellisia palvelimia, joiden avulla palvelemme Kiinan ulkopuolella olevia asiakkaita, sekä lisäksi alueellisia palvelimia Alibaba Cloud- ja west.c-palveluissa kiinalaisten asiakkaiden palvelua varten. Kaikkia palvelimiamme hallinnoi suoraan QNAP Cloud -käyttötiimi, joka toimii Taiwanista käsin.

Kun otat yhteyttä asiakaspalvelutiimeihimme tarvitessasi apua tuotteidemme käyttämisessä tai ongelmien selvittämisessä, voimme luovuttaa käyttötiimin kanssa pyyntöösi liittyviä tietoja. Pyyntösi käsittelevät asiakaspalvelutiimimme voivat sijaita muissa maissa.

Tietojen säilytys

Se, miten tietojasi säilytetään ja miten ne poistetaan, määräytyy tietojesi tyypin ja niiden käyttötavan mukaan. Osa tiedoista poistetaan automaattisesti ennalta määritetyn käytännön mukaisesti. Osan tiedoista voit poistaa milloin tahansa tuotteesi käyttöliittymän kautta. Voimme säilyttää joitain tietoja pidempään, jos se on tarpeen. Kun poistat tietosi, noudatamme poistokäytäntöä, jolla varmistamme tietojesi turvallisen ja täydellisen poistamisen palvelimiltamme tai niiden säilyttämisen vain anonymisoidussa muodossa.

Kun poistat tietosi järjestelmästämme, aloitamme heti prosessin niiden käytön estämiseksi kaikilta käyttäjiltä sekä ohjelmointiliittymältä. Jotta voimme suojata käyttäjiämme ja asiakkaitamme vahingossa tapahtuvalta tietojen häviämiseltä ja auttaa itseämme palautumaan mahdollisista katastrofitilanteista, meidän on mahdollisesti viivästytettävä lyhyesti poistamista tai säilytettävä varmuuskopiota tiedoistasi lyhyen aikaa. Tietosi voivat pysyä järjestelmissämme enintään kuuden (6) kuukauden ajan, minkä jälkeen varmuuskopio poistetaan.

Joskus liiketoiminnalliset ja lain asettamat vaatimukset edellyttävät meitä säilyttämään tiettyjä tietoja erityistarkoituksessa ja tavallista pidempään huolimatta poistattamispyynnöstäsi. Meidän on esimerkiksi säilytettävä maksu- ja lisenssitietojasi pidempään vero- tai kirjanpitotarkoituksessa sekä suoria viestejäsi QNAP:n kanssa.

Joissain tapauksissa voimme tietojen poistamistavan tarjoamisen sijaan säilyttää tietoja ennalta määritetyn ajan. Määritämme kullekin tietotyypille säilyttämisen ajanjaksot, jotka perustuvat niiden keräämissyyhyn. Pidämme esimerkiksi ei-anonymisoituja pääsylokeja palvelimilla kuuden (6) kuukauden ajan, jos meidän täytyy hakea yksityiskohtaisia tietoja lokeista vianmääritystä varten. Lokit salataan ja suojataan käyttäen tehokkaita pääsynvalvontatoimia.

Kuten kaikissa poistamisprosesseissa yleensäkin, esimerkiksi määräaikaiskunnossapito, odottamattomat seisokit, ohjelmistoviat tai tiedonsiirto-ongelmat voivat aiheuttaa viiveitä tässä artikkelissa määritetyssä prosessi ja määritetyille määräajoille. Ylläpidämme järjestelmiä, joiden tarkoituksena on tunnistaa ja korjata tällaiset ongelmat.