Sikkerhet, ansvarsfraskrivelse og personvernerklæring for QNAP Cloud
QNAP prioriterer sikkerhet og personvern. Hver gang du bruker en av QNAP Cloud-tjenestene våre, har vi som mål å beskytte opplysningene dine og sikre uavbrutt tjenestetilgjengelighet. Dette er kjerneprinsipper i utformingen av produktene våre, teknologiene våre, prosessene våre og ekspertopplæringen vår i forbindelse med brukerstøtte, samt en del av selve rammeverket i virksomheten vår.
Sikkerhet
Via QNAP Cloud-tjenestene leverer vi sikre og pålitelige tjenester til kundene våre over hele verden. Dette gjør vi på flere måter.
Personvern
Vi forstår at du betror oss med de viktigste ressursene dine, dataene dine, når du bruker skytjenestene våre. Vi forplikter oss å beskytte personopplysningene dine.
Informasjonskapsler
Vi mener det er viktig å være tydelige og åpne om hvordan vi samler inn og bruker opplysninger om deg. I åpenhetens ånd ønsker vi å gi deg detaljert informasjon om hvordan og når vi bruker informasjonskapsler for QNAP Cloud.
Tjenester
QNAP Cloud består av flere tjenester som kan samle inn ulike typer opplysninger til ulike formål på ulike måter i henhold til QNAPs retningslinjer for personvern. Du kan samhandle med QNAP Cloud-tjenester via nettstedene, mobilappene, programvareverktøy og QNAP-enheter. Du kan når som helst gå gjennom hver tjenestes spesifikasjoner og avgjøre hvilken informasjon du vil dele med oss.
Teknisk informasjon
Sikkerhet
Personvern
Tjenester
Informasjonskapsler
Teknisk informasjon
Beskyttet dataoverføring
Alle konfidensielle opplysninger som overføres mellom deg og QNAP Cloud, blir autentisert og kryptert. API-et for QNAP Cloud bruker HTTPS (HTTP over TLS), som er standarden for transaksjoner og bankvirksomhet over nettet. Dette tilbyr autentisering og beskyttelse mot tyvlytting, manipulasjon og forfalskning av meldinger.
Beskyttet datalagring
QNAP Cloud-datalagring beskyttes av flere lag med sikkerhet på datasentere i verdensklasse. Tilgangen til dataene begrenses og loggføres for registrering av anomalier og revisjon. Data krypteres før de lagres på lagringsmediet, mens krypteringsnøklene lagres og administreres på separate medier.
Godkjenning
Det er ikke mulig å få tilgang til dataene på kontoen og enheten din før du har autentisert QNAP-kontoen din (QID). QID-en din beskyttes ytterligere med tofaktorautentisering, som tilbyr et ekstra lag med sikkerhet for å sikre at du er den eneste personen som har tilgang til kontoen din, selv om noen skulle gjette passordet ditt. I tillegg blir QID-innloggingspassordet ditt aldri lagret på en enhet. Du kan også når som helst inndra tilgangsrettigheter du har gitt til en enhet.
Kontoaktivitetslogging
QNAP Cloud-serveren fører en detaljert kontologg som gir QID-en din muligheten til å utføre revisjon. Du kan overvåke aktivitetsloggene for kontoen din for å oppdage uvanlig kontoaktivitet. Du kan motta revisjonsmeldinger via e-post når det skjer viktige endringer på kontoen din, f.eks. innloggingsforsøk med QID på en ny enhet.
Detaljert sikkerhetskontroll
Vi tilbyr omfattende tjenester for ekstern tilgang til enheten din, og har også mekanismer for å kontrollere tjenestene som settes som tilgjengelige eller deaktiverte, i henhold til nettverksmiljøene og krav til sikkerhet. Den detaljerte kontrollen lar deg være i samsvar med prinsippet om minste privilegium.
Drift i verdensklasse
Vi kjører QNAP Cloud-tjenester på datasentre i verdensklassen som har god nettverkstilkobling og robuste anlegg. Tjenestene ligger på redundante servere som er skalerbare. Viktige data kopieres i sanntid og sikkerhetskopieres med jevne mellomrom. Vi distribuerer også kontinuerlig tjenesteovervåkings- og logganalysesystemer, så en hvilken som helst tjenestedegradering kan bli oppdaget og fikset i tide.
Prinsipper

Personvernprinsippene våre styrer måten vi utformer og implementerer løsningene våre på for å beskytte privatlivet ditt.

• Vi samler bare inn opplysninger vi trenger for å tilby eller forbedre tjenestene våre.
  • Vi gir deg kontroll over personvernet ditt ved å utstyre deg med enkle personvernalternativer og brukervennlige verktøy.
  • Hvis du ikke gir ditt samtykke, avslutter tjenesteabonnementet ditt eller sletter dataene dine, fjerner vi dataene dine fra systemet vårt. Hvis dataene dine kreves til juridiske formål, beholder vi dataene dine på systemet vårt i opptil seks (6) måneder.
  • Vi i QNAP mener at personvern er en grunnleggende menneskerett. Vi har som mål å forsvare denne rettigheten så godt vi kan, innenfor rammene av dine lokale personvernlover.
  • Vi sørger for å være åpne om innsamlingen og behandlingen vår av data, slik at du kan ta opplyste avgjørelser angående personvernet ditt.
Dine rettigheter

Du har visse rettigheter i forbindelse med informasjonen vi oppbevarer om deg, inkludert:

• Rettigheten til å be om at vi sletter personopplysningene dine når vi ikke lenger har behov for å oppbevare disse opplysningene.
  • Rettigheten til å be om at vi korrigerer personopplysninger hvis du mener at de eller deler av dem er feil eller utdaterte.
  • Rettigheten til å be om at vi sletter personopplysningene dine når vi ikke lenger har behov for å oppbevare disse opplysningene.
  • Rettigheten til å inndra ditt samtykke til at vi behandler opplysningene dine.
  • Rettigheten til å begrense vår behandling av personopplysningene dine eller innvende mot vår bruk av personopplysningene dine.
  • Rettigheten til å sende inn en klage angående vår behandling av opplysningene dine til en pågjeldende myndighet der du bor eller der opplysningene blir behandlet.

Rettighetene dine kan være begrenset hvis vi har et overbevisende berettiget grunnlag til å behandle opplysningene dine som overstyrer dine interesser og rettigheter, eller hvis vi har behov for å fortsette å behandle opplysningene for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav.

Du må også være oppmerksom på at hvis du utøver rettigheten din til å slette data, til å begrense eller innvende mot vår behandling eller til å inndra samtykket ditt, kan vi kanskje ikke fortsette å tilby tjenestene våre til deg hvis opplysningene som må behandles, mangler.

Dine alternativer

Vi utformer produktene og tjenestene våre med formål om å tilby deg fleksibilitet til å administrere opplysningene dine. Du kan når som helst velge hvilke opplysninger du vil dele, slutte å dele og slette. Vi overfører bare opplysningene dine til QNAP Cloud når funksjonen er aktivert. Kun data som kreves for den aktuelle funksjonen, blir overført. Hvis opplysningene lagres på QNAP Cloud, kan du gå gjennom og endre opplysningene på QNAP-enheten din, -appen din eller -nettstedet. Hvis du bestemmer deg for å deaktivere funksjonen, blir opplysningene dine på QNAP Cloud relatert til funksjonen, slettet.

Hvis du ikke godtar måten en bestemt funksjon behandler opplysningene dine på, kan du velge å avstå fra å bruke funksjonen. QNAP Cloud er utformet slik at du kan få mest mulig ut av funksjonene, uten å måtte oppgi alle opplysningene dine. Du kan for eksempel fortsatt bruke QID til å få tilgang til alle tjenestene, selv uten å legge til et personlig profilbilde.

Hvis du ikke er fornøyd med QNAP Cloud-tjenesten, eller hvis du har spørsmål, må du gjerne kontakte oss.

Ikke-personopplysninger
Vi samler også inn opplysninger i et skjema som i seg selv ikke kan assosieres til en bestemt enkeltperson. Vi kan samle inn aktiviteten din på nettstedet vårt, i skytjenestene våre, i programvaren vår og i maskinvare. Opplysningene anonymiseres før de lagres på serverne våre. Deretter slår vi sammen disse opplysningene for å få innsikt om hvilke deler av nettstedet vårt, produktene våre og tjenestene våre som er av mest interesse for deg, og bruker denne innsikten til å gi deg mer relevant informasjon.
Hva er en informasjonskapsel?
En informasjonskapsel er en liten fil som plasseres på enheten din og som gjør at vi kan yte QNAP Cloud-funksjoner. Informasjonskapsler spiller en viktig rolle for å gjøre nettopplevelsen din bedre. Uten dem ville det vært frustrerende å surfe på nettet.
Bruk av informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedene og i mobilappene våre. Alle nettlesere som brukes til å besøke disse nettstedene, mottar informasjonskapsler fra oss. Vi bruker informasjonskapsler til følgende formål:

• Sikkerhet: Vi bruker informasjonskapsler for sikkerhet til å autentisere brukere, hindre uautorisert bruk av innloggingsinformasjonen din og beskytte brukeropplysninger mot uautoriserte parter. Vi bruker også informasjonskapsler til å holde oversikten over de klarerte datamaskinene dine. Dette gjør at du slipper å bruke totrinnsverifikasjon.
  • Preferanser: Disse informasjonskapslene gjør at nettsteder kan huske preferansene dine, f.eks. region og språk, slik at vi kan tilpasse opplevelsen din.
  • Ytelse: Vi bruker denne typen informasjonskapsler til å forstå hvordan besøkende bruker nettstedene våre. Disse opplysningene blir slått sammen og anonymisert. Opplysninger som sidebesøk, innlastingstid og innlastingsfeil hjelper oss med å forbedre nettstedenes utforming og funksjonalitet.
Ikke spor (DNT)
DNT er et konsept som promoteres av forvaltningsorganer som Federal Trade Commission (FTC) i USA. DNT oppfordrer Internett-industrien til å utvikle og implementere mekanismer som lar Internett-brukere kontrollere sporingen av nettaktiviteten sin på tvers av nettsteder via nettleserinnstillinger. QNAP Cloud sporer ikke kundeaktivitet over tid og på tvers av tredjeparters nettsteder for målrettet annonsering. Derfor svarer ikke tjenesten på DNT-signaler.
Kontrollere informasjonskapsler

De fleste nettlesere godtar informasjonskapsler automatisk som standard. Du kan endre nettleserinnstillingene til enten å avvise informasjonskapslene våre eller spørre deg om godta informasjonskapsler hver gang. De fleste nettlesere lar deg også gå gjennom og slette informasjonskapsler. Hvis nettleseren ikke godtar informasjonskapsler, eller hvis du avviser en informasjonskapsel, kan dette imidlertid også hindre deg i å lagre tilpassede innstillinger som innloggingsinformasjon, og deler av nettstedene våre vil kanskje ikke fungere som de skal.

Kontosenter (QID)

QID-en din er konto-ID-en du bruker for alt som har med QNAP Cloud å gjøre. Du bruker den når du registrerer en QNAP NAS-enhet via myQNAPcloud for å aktivere fjerntilgangstjenesten og hendelsesvarsler, når du kjøper en lisens i QNAP-lisensbutikken, og når du bruker QNAP-mobilapper til å koble til NAS-enheten din.

Når du oppretter en QID i QNAP-kontosenteret eller tilknytter QID-en din til andre skykontoer som Facebook eller Google, kan vi samle inn navn, e-postadresse, telefonnummer, IP-adresse og profilbilde. Vi oppbevarer også kontopreferansene dine, inkludert språk og tidssone, og loggfører kontoaktiviteten din av sikkerhetshensyn.

Vi bruker QID til å bekrefte identiteten din, gi deg tilgangsrettigheter og kommunisere med deg. Du og andre brukere med QID-er kan identifisere hverandre på QNAP Cloud ved hjelp av QID-ene. Vennene dine kan for eksempel opprette delingskoblinger på sine egne QNAP NAS-enheter og sende deg e-postinvitasjoner via e-postadressen som er tilknyttet QID-profilen din. Siden navnene og profilbildene dine er tilgjengelige for andre brukere på QNAP Cloud, kan du kontrollere kontaktlisten din basert på QID-er.

Når du logger inn på et av QNAPs produkter, webgrensesnitt eller mobil- eller PC-programmer med QID-en din, kan vi samle inn de grunnleggende konfigurasjonene og IP-adressen til programvaren eller enheten du brukte til å logge deg inn.

Du kan logge inn på QNAP-kontosenteret (https://account.qnap.com/) for å se QID-profilopplysningene dine.

myQNAPcloud

myQNAPcloud tilbyr fjerntilkoblingstjenesten til mange QNAP-produkter. Når du registrerer enheten din på myQNAPcloud, blir de grunnleggende konfigurasjonene og fjerntilkoblingsopplysningene, f.eks. IP-adresse, portnummer og URL-adresser, kontinuerlig overført til og lagret på QNAP Cloud. Dette lar deg og vennene dine koble til QNAP-enheten via QNAPs programvare og nettsteder kun ved hjelp av enhetnavnet ditt eller URL-adressen din. Av personvernårsaker lar myQNAPcloud deg også kontrollere hvem som kan hente disse opplysningene fra enheten din. myQNAPcloud bare tilbyr tilkoblingstjenesten og gir tilgang til filene eller tjenestene. Enheten din vil fortsatt kreve at du oppgir brukernavn og passord.

• DDNS
  • myQNAPcloud Link
  • Nettbasert dokumentleser
  • Støttetjenester
Hvis du bruker myQNAPcloud DDNS-navnet ditt (enhetsnavn.myqnapcloud.com) til å koble til QNAP-produktet ditt, blir tilkoblingen opprettet direkte mellom klientenheten og QNAP-produktet. myQNAPcloud vil bare servere DNS-navneforespørselen for å oppgi den korresponderende WAN IP-adressen til QNAP-produktet ditt. Vanligvis vil DNS-serveren til Internett-leverandøren din viderekoble DNS-forespørselen, så QNAP Cloud-serverne lagrer ikke IP-adressen til enheten din. Serverne bruker også maskering til å anonymisere kilde-IP-adresser. Du kan når som helst deaktivere DDNS i brukergrensesnittet til QNAP-produktet ditt.
Med myQNAPcloud Link tilbyr myQNAPcloud NAT-T-baserte (Network Address Translation-Traversal) fjerntilkoblingstjenester. I enkelte nettverksmiljøer som ikke tillater direkte tilkobling til QNAP NAS-enheten din, kan opplysningene gå via serverne våre. Serverne loggfører bare tilkoblingsinformasjonen av sikkerhetshensyn. Trafikkdataene passerer gjennom serverne uten å etterlate spor av innholdet. Du kan når som helst deaktivere myQNAPcloud Link i brukergrensesnittet på QNAP-produktet ditt.
File Station og myQNAPcloud lar deg åpne Microsoft Office-filene dine, som Word og Excel, i nettlesere. Dette er støttet via den nettbaserte dokumentleseren i Microsoft Office 365 eller på Google Dokument-nettstedet, avhengig av hvilken tjeneste du velger i brukergrensesnittet. For å vise innholdet i den valgte filen i nettleseren blir filen overført til Microsoft eller Google via myQNAPcloud myQNAPcloud Link. Hvis filene dine inneholder konfidensiell informasjon, må du la være å bruke den nettbaserte dokumentleseren.
myQNAPcloud-servere tilbyr støttetjenester til QNAP-produkter. Det hjelper oss med å identifisere WAN IP-adressen og stedet som kan utledes fra IP-adressen. Det bidrar også til å telle antall nedlastinger av QTS-appen. Siden disse støttetjenestene er meget enkle og essensielle for brukeropplevelsen, anser vi dem som anonyme tjenester, og du trenger ikke å oppgi en QID for å bruke dem. For disse tjenestene lagrer ikke serverne våre opplysninger som kan brukes til å identifisere eller lokalisere QNAP-poduktene dine.
Hendelsesvarslinger

Når du har registrert NAS-enheten din på myQNAPcloud, kan du aktivere push-varsler for NAS-hendelser. Når du aktiverer varsler via mobilapper eller nettlesere, blir konfigurasjonsdata om enheten eller nettleseren din lagret på QNAP Cloud-servere. Dette gjøres fordi hvis det oppstår nye hendelser, kan hendelsesdataene rutes riktig til mobilappen eller nettleseren din.

Hendelsesdata overføres til serverne våre, og de blir deretter videresendt til leverandøren av den aktuelle push-varselstjenesten avhengig av plattformen til enheten som mottar varslene. Apple og Safari bruker Apple Push Notification Service (APNs). Android, Chrome og Firefox bruker Google Firebase Cloud Messaging (FCM). QNAP Cloud-serverne samler bare inn tilkoblingsinformasjonen og vil ikke lagre hendelsesdataene dine.

Du kan når som helst gå til QNAP NAS-enhetens brukergrensesnitt for å se og slette enhetene som mottar hendelsesdata fra QNAP Cloud. Hvis du avregistrerer NAS-enheten fra myQNAPcloud, blir opplysningene for mobilappene også slettet.

Installering av QTS-sky

Hvis NAS-enheten din med QTS ikke er initialisert eller er slått på uten gyldige drivere, vil NAS-enheten rapportere problemet til QNAP Cloud, slik at du kan identifisere NAS-enheten via Cloud Key eller Cloud Install-nettstedet. (https://install.qnap.com). Hvis NAS-enheten ikke er initialisert enda, kan vi samle inn tilkoblingsinformasjonen når den kobles til Internett.

Hvis du kobler til Cloud Install-nettstedet eller NAS-enheten din, kan nettleseren din bli omdirigert til NAS-brukergrensesnittet. Den første innstillingen blir utført via den direkte tilkoblingen mellom nettleseren din og NAS-enheten uten innblanding fra QNAP Cloud. Men hvis du er på et annet nettverk, må QNAP Cloud-serverne rute trafikken mellom nettleseren og NAS-enheten. Serverne loggfører bare tilkoblingsinformasjonen av sikkerhetshensyn, og trafikkdataene passerer bare gjennom serverne uten å etterlate spor av innholdet. Du kan velge å stoppe den første innstillingen og bytte til NAS-enhetens nettverk.

Du bør holde din Cloud Key konfidensiell og ikke la NAS-enheten være uinitialisert over lengre tid. Tilkoblingen mellom en uinitialisert NAS-enhet og QNAP Cloud-serverne varer bare i 24 timer. Etter dette blir dataene dine slettet.

IFTTT-integrering
Du kan installere IFTTT-agenten og gi IFTTT-tjenesten tilgang til NAS-enheten din, slik at den kan motta hendelsesvarsler fra NAS-enheten. Hendelsestypen kan varuere fra når NAS-oppdager nye filer i en mappe, utfører handlinger eller laster ned en fil fra andre skytjenester til en mappe. QNAP Cloud samhandler med IFTTT for autentisering og protokolloversetting. Trafikken mellom IFTTT og NAS-enheten din passerer gjennom myQNAPcloud myQNAPcloud Link-serverne. Serverne bare loggfører tilkoblingsinformasjonen av sikkerhetshensyn, mens trafikkdataene bare passerer gjennom serverne uten å etterlate spor av innholdet. Du kan dealtivere tilkoblingen på IFTTT-nettstedet.
Auth-kontakt

Du kan koble QNAP NAS-enheten din til skytjenester fra tredjeparter for å få tilgang til, overføre eller synkronisere dataene dine. Varslingssenter kan for eksempel sende hendelsesmeldinger til Gmail-kontoen din, eller Hybrid Backup Sync kan kontinuerlig synkronisere dataene dine mellom NAS-enheten og Dropbox-kontoen.

Hvis skytjenester fra tredjeparter krever at du gir tilgang til QNAP NAS-enheten din via en OAuth-protokoll, kan QNAP Cloud tilby tilkoblingstjenesten (https://connector.myqnapcloud.com) som legger til rette for Oath-operasjoner mellom NAS-enheten og skytjenestene fra tredjeparter. Når operasjonene er fullført, kan NAS-enheten koble seg til skytjenestene fra tredjeparter direkte uten innblanding fra QNAP Cloud. Serverne samler bare inn tilkoblingsinformsjon og lagrer ikke dataene i OAuth-operasjonene.

Nettbetaling

Når du kjøper lisenser fra lisensbutikken eller myQNAPcloud SSL-sertifikater, kan vi samle inn informasjon om enheten din og fakturering, som kan inneholde navn, faktureringsadresse, mva. og betalingsmetode. Vi bruker denne informasjonen til å fullføre transaksjoner, generere kvitteringer og rapportere skatter og avgifter, samt til revisjon, forebygging av svindel og juridiske forpliktelser.

Vi bruker betalingstjenester fra sertifiserte tredjeparter til å behandle betalingen på en trygg måte. Den detaljerte betalingsinformasjonen din, som kredittkortnummer, blir ikke behandlet av våre servere. Betalingen behandles av ECPay hvis du betaler i taiwanske dollar, og av PayPal hvis du betaler i andre valutaer eller med PayPal-kontoen din.

Hvis du sletter QID-en din, blir alle kjøpte elementer og betalingsoppføringer slettet. Vi kommer imidlertid til å fjerne transaksjonshistorikken din etter minimumsperioden for oppbevaring basert på de juridiske forpliktelsene våre.

Lisenstjeneste

Når du installerer en lisens på et QNAP-produkt, kan vi samle inn informasjon om maskinvaren til QNAP-produktet ditt, inkludert serienummer, fastvareversjon, IP-adresse og MAC-adresse. QNAP-produktet ditt kobler seg fra tid til annen til QNAP Cloud-serverne for å validere de installerte lisensene etter behov. Hvis du ikke har installert noen lisenser på et QNAP-produkt, vil det ikke koble seg til QNAP Cloud-serverne.

Noen produkter, som McAfee-antivirus eller myQNAPcloud SSL-sertifikater tilbys av tredjepartsleverandører som krever at vi rapporterer identifiseringsinformasjon for enheten for fakturerings- og revisjonsformål. De delte opplysningene er bare til bruk i sammenslått statistikk, f.eks. for å telle antall aktiverte lisenser. Verken QID-ene eller annen enhetsinformasjon blir delt.

Du kan se lisensinformasjonen i brukergrensesnittet til QNAP-produktet ditt eller på Lisensbutikk-nettstedet (https://license.qnap.com). Hvis du sletter QID-en din, blir alle lisenser ugyldige. Vi fjerner transaksjonshistorikken din etter minimumsperioden for oppbevaring basert på våre juridiske forpliktelser.

KoiBot

KoiBot er et produkt fra QNAP og IEI. IEI produserer maskinvaren, mens QNAP leverer programvaren og skytjenesten. Skytjenestene til KoiBot deler en viss infrastruktur med andre produkter, som QID, enhetsregistrering og push-varsler. Du må ha en QID-konto for å bruke KoiBot. KoiBot er for tiden bare tilgjengelig i enkelte regioner.

• Talekommandoer
  • Videosamtaler
  • Skyalbum
KoiBot tilbyr talekommandoer som krever talegjenkjenning på QNAP Cloud for å forstå forespørslene dine. KoiBot sender bare lydopptakene til QNAP Cloud etter at du har bedt om det ved enten å bruke berøringspanelet og hovedknappen eller bruke aktiveringsord. KoiBot behandler aktiveringsordene dine uten å sende talekommandoer til QNAP Cloud. KoiBot tilbyr også eksplisitte lyd- og bildeindikatorer når den går i lyttemodus for talekommandoene dine.
Når du bruker KoiBot og KoiTalk for videosamtaler, vil QNAP Cloud hjelpe deg med å opprette samtalen og tilkoble samtalenodene med hverandre. I de fleste tilfeller blir trafikken i samtaledataene overført direkte mellom nodene. Men under enkelte nettverksforhold som ikke tillater direkte tilkoblinger mellom nodene, kan dataene gå gjennom serverne våre. Siden samtaledataene krypteres før de sendes ut av klientprogrammene, kan ikke serverne våre dekryptere dataene. Serverne loggfører bare tilkoblingsinformasjonen av sikkerhetshensyn.
Bildene og videoene som tas og spilles inn av KoiBot og KoiTalk, lastes opp til albumet ditt på QNAP Cloud. Alle medlemmer av brukergruppen din får tilgang til dette albumet. Filer lagres så lenge du vil. Du kan når som helst slette filene. Du kan dele filer i albumet med andre, men delingskoblingen utløper etter kort tid.
Kommunikasjon

Du vil motta viktige varsler i henhold til QID-profilinnstillingene dine. Disse varslene kan inkludere meldinger om systemvedlikehold, sikkerhetsråd, oppdateringer i betingelser og retningslinjer for QNAP Cloud, kjøpene dine, enhetsregistrering og tilbakestilling av passord. Siden disse varslene er kritiske og ikke markedsføringsrelaterte, kan du ikke velge dem bort.

Som standard kommuniserer vi med deg via e-post. Men i enkelte tilfeller når du bare har oppgitt telefonnummeret ditt, eller når du aktiverer totrinnsverifikasjon, sender vi deg meldinger på SMS. Du er ansvarlig for å oppgi riktig e-postadresse og telefonnummer på QID-profilen din for å motta varsler.

Vi bruker Amazon Web Services (AWS) til å levere e-postene dine. For systemomfattende kunngjøringer kan vi bygge inn en sporing i e-posten for å spore om den ble levert. For SMS bruker vi Twilio. SMS-meldingene er ren tekst.

Hvis du kommuniser med støttepersonalet vårt via Brukerstøtte (https://helpdesk.qnap.com), kan du se retningslinjene for personvern på Brukerstøtte-nettstedet.

Anonymisering av opplysninger

Anonymisering av opplysninger viser til en type databehandling som fjerner eller endrer opplysninger, slik at det blir veldig vanskelig eller umulig å identifisere en person eller knytte opplysningene til en person. Vi har tatt i bruk denne teknikken fordi det lar oss bevare viktige opplysninger, samtidig som vi beskytter personvernet ditt, og det minimerer risikoen for sikkerhetsbrudd.

Vi bruker ulike teknikker for anonymisering av opplysninger basert på opplysningenes sensitivitet og hvordan de brukes. Vi kan for eksempel fjerne e-postadresser fra tilgangsloggene våre, mens vi bevarer andre deler av loggene. På denne måten kan loggene fortsatt indikere NAS-tilgang, uten å avsløre hvem som fikk tilgang til NAS-enheten. Vi kan også endre IP-adressene i tilgangsloggene ved å maskere den siste byten. Da kan vi fortsatt klare å utlede det opprinnelige stedet til brukeren som fikk tilgang til NAS-enheten, men ikke brukerens identitet eller enhet.

Dataanalyse

Dataanalyse er prosessen med å undersøke datasett for å trekke konklusjoner om egenskapene til en gruppe med enheter i steder for én bestemt enhet. Dette gjør at vi kan ta mer opplyste avgjørelser som budsjettvalg og prioritering av funksjoner. Dataene som genereres fra dataanalysen er sammenslåtte data og inneholder ingen personopplysninger.

Vi kan utføre dataanalyse basert på data som genereres direkte eller indirekte når du samhandler med QNAP Cloud. Vi kan for eksempel utlede forekomsten av forerukne språk i brukerfellesskapet vårt basert på de foretrukne språkinnstillingene til hver QID-bruker. Vi kan også telle antall tilkoblinger basert på tilgangsloggene på serverne våre.

I enkelte tilfeller kan vi samle inn bruksopplysningene dine fra QNAP-produkter for å hjelpe oss å få innsikt om hvordan vi kan forbedre produktene våre. De innsamlede opplysningene kan fra tid til annen bli overført til QNAP-skyservere. Opplysningene inneholder ingen informasjon som kan brukes til å identifisere deg eller enheten din. Opplysningene kan inkludere OS-versjon, programvareinnstillinger eller antall ganger du har brukt en funksjon. De inkluderer ikke maskinvarens serienummer, navnet ditt eller innholdet som er lagret på enheten. QNAP-programvaren begynner bare å samle inn opplysninger etter at du har gitt ditt samtykke. Du kan når som helst stoppe innsamlingen via produktets brukergrensesnitt. Siden de innsamlede opplysningene blir anonymisert, blir de ikke regnet som personopplysninger og kan ikke eksporteres eller slettes.

QNAP Cloud kan bruke tredjepartstjenester som hjelper oss med å samle inn og analysere opplysningene dine. For tiden bruker vi Google Analytics til å samle inn bruksopplysninger for nettstedene våre. Noen av mobilappene våre bruker Fabric (et datterselskap av Google) til analyser og analysering av krasjrapporter. Vi følger retningslinjene til tjenesteleverandørene ved anonymiseringen av de innsamlede opplysningene. Vi bruker Google Cloud til å lagre og behandle de anonymiserte analysedataene. Selv om opplysningene blir anonymisert, har vi fortsatt faste retningslinjer som styrer beskyttelse av, bevaring av og tilgang til disse opplysningene.

Opplysningssted

Det er viktig for kundene å vite den geografiske plasseringen av opplysningene de har betrodd en skytjeneste, spesielt for selskaper som driver sin virksomhet i sterkt regulerte industrier eller i land med lover om databeskyttelse.

QNAP er et globalt selskap, og vi kan overføre personopplysninger til land utenfor landet hvor opplysningene først ble samlet inn. Når vi overfører personopplysninger til andre land, vil vi imidlertid beskytte disse opplysningene i henhold til retningslinjene for personvern.

QNAP Cloud-tjenester leveres til kundene våre i ulike regioner. Vi har servere i hele verden som garanterer ytelse og pålitelighet. Hoveddataserverne våre ligger i Amazon Web Services-datasentre (AWS) og Google Cloud Platform-datasentre i USA. Vi har også regionale servere i Linode, Digital Ocean og Google Cloud som tjener kunder utenfor Kina, og i Alibaba Cloud og west.cn som tjener kunder i Kina. Alle serverne administreres direkte av QNAP Cloud-operasjonsteamet i Taiwan.

Når du kontakter kundestøtteteamene våre for å få hjelp til å utnytte produktene våre på bedre måter eller feilsøke problemer, kan vi dele opplysninger relatert til forespørselen din til dem. Kundestøtteteamene som behandler forespørselen din, kan befinne seg i andre land.

Databevaring

Måten opplysningene dine bevares og slettes på, er avhengig av typen opplysninger og hvordan de brukes. Noen opplysninger blir slettet automatisk i henhold til forhåndsdefinerte retningslinjer. Noen opplysninger kan du når som helst slette via brukergrensesnittet til produktet ditt. Vi kan bevare noen opplysninger over lengre tid ved behov. Når du sletter opplysninger, følger vi retningslinjer for sletting for å sikre at opplysningene dine blir trygt og fullstendig fjernet fra serverne våre, eller bare bevart i anonymisert form.

Når du sletter opplysningene dine fra systemet vårt, begynner vi umiddelbart prosessen med å gjøre dem utilgjengelige for alle brukere og programgrensesnitt. Men for å beskytte brukerne og kundene våre mot utilsiktet tap av data, og for å hjelpe oss med gjenopprettingen etter potensielle katastrofer med minimale datatap, kan vi bli nødt til å utsette slettingen eller bevare en sikkerhetskopi av opplysningene dine. Opplysningene kan bli bevart på systemene våre i opptil seks (6) måneder før sikkerhetskopien slettes.

Noen ganger kan forretnings- og rettskrav føre til at vi er forpliktet til å bevare visse typer opplysninger til bestemte formål i en forlenget periode, uavhengig av slettingen din. Vi må for eksempel beholde betalings- og lisensopplysningene dine i lengre perioder av skatte- og regnskapsårsaker, samt din direkte kommunikasjon med QNAP.

I enkelte tilfeller lagrer vi opplysningene i en forhåndsbestemt periode i stedet for å tilby metoder for å slette dem. For hver opplysningstype angir vi bevaringsrammer basert på årsaken til innsamlingen. Vi bevarer for eksempel ikke-anonymiserte tilgangslogger på serverne i seks (6) måneder i tilfelle vi får behov for å hente detaljert informasjon fra loggene for å feilsøke. Loggene er kryptert og beskyttes av solide tiltak for tilgangskontroll.

Som ved alle slettingsprosesser kan ting som rutinevedlikehold, uventet nedetid, programvarefeil eller dataoverføringsfeil føre til forsinkelser i prosessen og tidsrammene som er definert i denne artikkelen. Vi har systemer på plass for å oppdage og reparere slike problemer.